mandag 26. januar 2009

"Godt brød"

Økologisk bakeri og konditori.
3 utsalgs-steder i Bergen.
Min favoritt er Vestre Torggate 2, (Vaskerelven).
http://www.bakeverksted.no/

Foruten en variert kaffemeny, finner du hjemmelagede varianter av bakst som brød, boller, kaker og rundstykker/baguetter.
En egen påleggs- og salat-disk gjør at du selv kan be om påsmurt etter ønske.


Min erfaring:
Jeg er innom her minst en gang når jeg er i byn. Hva er vel mer fristende en tidlig morgen, å spasere ned mot Godt Brød, se folk haste forbi, høre på byens larm.... og så, plutselig, kjenne den umiskjennelige duften av de herligste bakevarer, blandet med duften av kaffe. En gryende glede oppstår, over å gå inn og bestille favoritten min: Frokost: Grov baguett med hvitløksdressing, alt grønt/salat som er, rødløk, salami, brie (ost) og guacamoledressing på toppen. Inntas med økologisk appelsinjuice og caffe-latte.
Eller senere på dagen, etter en hektisk shopping runde i byn: En cappuchino og verdens herligste brownie.

De er gode på kaffe, etter min mening. Her får du et godt utvalg i de vanligste kaffe-drikker, laget med nymalt kaffe og godt "håndlag". Godt melkeskum og gjerne et motiv i skummet. Ser delikat ut.

På minus-siden så er prisene meget stive.
Og hygiene-regler kunne vert fokusert på. Men duftene og smakene herfra gjør at dette er noe en bare tenker på et øyeblikk, så er det glemt.

Interiøret har høye stoler og smale bord langs vinduene. Ikke spesielt koselig, men det gir en avslappet følelse å sitte å se på travle mennesker som haster forbi, eller bare lese avisen og nyte god mat og kaffe.

4 kommentarer:

  1. Prøv også den nye Frieles Kaffebar på Togstasjonen. Vi har laget en kaffebar som fremstår som en naturlig og tidsriktig del av bygget - men med en helt egen atmosfære og personlighet.

    SvarSlett
  2. Ganske lavmål å referere folk til deres sted i en annen sin side.

    SvarSlett